Ademen bij Breathwork

Verbonden ademen is een weg om je ademhaling te ontdekken, te openen, te verruimen en te optimaliseren. Het leidt tot een gezondere levensstijl door een veranderend bewustzijn. Iedereen kan dit leren en het kan leiden tot een levenslange leefwijze die iedereen dient.

Iedereen ademt, maar veel mensen hebben een adempatroon ontwikkeld dat verre van optimaal is (meestal door spanningen). Wie onvoldoende gebruik maakt van zijn ademcapaciteit, doet niet alleen zijn lichaam tekort, maar ook zijn geest. Onze manier van ademen beïnvloedt onze mentale en emotionele patronen, dus hoe we denken en hoe we omgaan met emoties en spanning, en andersom. Een volledige vrije ademhaling brengt lichaam en geest in balans en maakt de weg vrij voor persoonlijke groei.

Ademhalingssessies zijn ontdekkingsreizen naar je kern. Al ademend kom je tot volledige ontspanning. Je opent je ademhalingssysteem volledig. Al ademend lossen vastzittende emoties op. Het resultaat is volledige ontspanning en een diepe innerlijke rust.

De ademmethode is erop gericht om de volheid van de ademhaling te bereiken. Ongeacht leeftijd of fysieke staat, is iedereen in staat om zijn/haar maximale volheid te bereiken. In het begin heb je daar misschien discipline en commitment met jezelf voor nodig. Uiteindelijk wordt het een levensstijl die je voedt en verzorgt. Het wordt een onderdeel van je leven die als heel natuurlijk aanvoelt, juist omdat deze vorm zo natuurlijk is.

Breathwork brengt je stap voor stap weer terug naar de belangrijke energiebron in je leven: de adem! Deze krachtige, natuurlijke energiebron is voor iedereen bereikbaar!

Hoe werkt de ademhaling?
Oude pijn en onverwerkte emoties zijn als laagfrequente energiepatronen opgeslagen in ons lichaam. Ons ademhalingspatroon weerspiegelt waar. Harmoniserend ademhalen zet een proces in werking dat deze energiepatronen van een lage naar een hogere frequentie brengt. Daarna vindt integratie plaats.
Deze ademhaling werkt op drie niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal.
Wie kiest voor onze ademsessies gaat niet in therapie, maar leert om door een ontspannen ademhaling in het reine te komen met wat geweest is en om beter om te gaan met emoties en stress. Ademhalen op deze manier herstelt de natuurlijke band tussen lichaam en geest.
Ademen is leven, leven is ademen!

Verbonden ademen is een bewuste en gerichte methode om je dagelijkse ademhaling te verruimen, zonder er 24 uur per dag mee bezig te zijn.

Kennismaking met de kracht van de verbonden ademhaling

Je kunt je aanmelden voor een individuele kennismakingssessie. Hierbij krijg je uitleg over de methodiek en je gaat de ademhaling ervaren. Als je dat wenst maak je vervolgafspraken om aan een persoonlijk thema (bv versterken van eigenwaarde) te werken.