The Work van Byron Katie

In praktijk Breathwork wordt gebruik gemaakt van cognitieve technieken, uit de RET (Rationeel Emotieve Therapie) maar vooral uit The Work, een onderzoek naar het waarheidsgehalte van onze overtuigingen. Eigenlijk is The Work een combinatie van cognitief onderzoek en mindfulness. Een zeer bijzondere ervaring en verrassend eenvoudig.

The Work van Byron Katie is een manier om de gedachten, die al het lijden in de wereld veroorzaken, op te sporen en te onderzoeken. Het is een manier om vrede in jezelf en met de wereld te vinden. Iedereen met een open geest kan The Work doen.

Byron Kathleen Reid werd ernstig depressief toen zij in de dertig was. Gedurende een periode van tien jaar nam haar depressie alsmaar toe en Katie (zoals zij genoemd wordt) was zelden in staat haar slaapkamer te verlaten. Toen, op een morgen ervaarde ze vanuit de diepste wanhoop een levensveranderend inzicht.

Katie zag dat ze leed wanneer ze haar gedachten geloofde, en niet leed wanneer ze haar gedachten niet geloofde. Wat de oorzaak was van haar depressie, lag niet in de wereld om haar heen, maar in wat zij geloofde over de wereld om haar heen. In een flits van inzicht zag ze dat onze poging om geluk te vinden omgekeerd werkte—in plaats van hopeloos te proberen de wereld aan te passen aan onze gedachten over hoe het ‘zou moeten’ zijn, kunnen we deze gedachten onderzoeken. En door de realiteit te aanvaarden zoals deze is kunnen we een onvoorstelbare vrijheid en vreugde ervaren. Het gevolg was dat een bedlegerige, suïcidale vrouw vervuld werd van liefde voor alles wat het leven brengt.

Meer weten: www.thework.com

If your happiness depends on your children being happy, that makes them your hostages. Stay out of their business and be your own happinessByron Katie