Cultivating Emotional Balance

Deze training is ontwikkeld naar aanleiding van een meeting in India in 2000, georganiseerd door het Mind & Life Institute (www.mindandlife.org). Het onderwerp van de meeting was: destructieve emoties. De Dalai Lama, met volgelingen, bespraken dit thema met een groep van eminente westerse wetenschappers, die emoties onderzoeken.

Als resultaat van de meeting werd afgesproken, om met behulp van inzichten en methodes uit beide werelden, een programma te ontwikkelen dat emoties om kan zetten, van destructief naar constructief.

Paul Ekman en Alan Wallace, beide internationaal bekend, ontwikkelden vervolgens de CEB-Training. Het programma werd onderzocht en bleek effectief. Eve Ekman (dochter) en Alan Wallace bieden dit programma nu jaarlijks aan, aan wetenschappers van over de hele wereld. De bedoeling is om bij te dragen aan wereldvrede door emotionele volwassenheid te vergroten. Het volgen van de training geeft aan deelnemers rust, positievere emotionele balans, betere relaties met anderen.

Onderwerpen van het programma zijn o.a.:

De 4 onderdelen van mentale balans.

Welke emoties onderscheiden we, wat is hun oorsprong en hoe kunnen we ermee omgaan.

Waarvan worden wij gelukkig?

Werken met de emotionele tijdlijn.

Emotionele profielen en onderlinge verschillen.

De methode van aandachttraining en introspectie uit het boeddhisme gebruiken, om bewustzijn te vergroten en gewenste reacties te kunnen kiezen.

.

                  Between stimulus and response there is a space.

                  In that space is our power to choose our reponse.

                  In our response lies our growth and our freedom.  

Viktor E. Frankl

.
Indien u belangstelling heeft om meer over deze training te horen, kunt u contact opnemen. Zowel in groep als individueel volgen, behoren tot de mogelijkheden.

Meer weten: www.cultivating-emotional-balance.org

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *